„Egy mosoly és ami mögötte van”

Az implantátumok anyaga

A beültetésre kerülő implantátumok a jelenleg rendelkezésre álló leginkább szövetbarát anyagokból készülnek. Maga a csavar nagy tisztaságú titánból áll, amelyet speciális bevonat tesz képessé a csonttal való stabil kapcsolat kialakítására.

A fogatlan állcsontokra elkészített teljes kivehető fogpótlások alá utólag is behelyezhető implantátum rögzítő elem, ami segít helyben tartani a protéziseket, ezzel nagyfokú kényelmet biztosítva a páciensek számára. Ezek az úgynevezett Overdenture fogsorok, amikor minimum kettő, de lehetőség szerint négy implantátum kerül beültetésre állcsontonként, és 4-6 hónap gyógyulási idő után készül el az új protézis, de a már meglévő fogsorba is beépíthetőek a rögzítő elemek.

Teljes fogatlan állcsontnál készíthetünk stéges rögzítésű fogsorokat is. 3-4 implantátum behelyezése, illetve a gyógyulási idő kivárása után a fogtechnikus által elkészített stég elem kerül fix vagy oldható rögzítéssel a páciens szájába, amire ezek után kivehető fogpótlást készítünk. Maga a stég párhuzamosan kialakított falai és a rajta kialakított rögzítő elhorgonyzások biztosítják a protézis fix állapotát. Előnye stabilitás, kényelem, tisztíthatóság, esztétika.

 

Felkeltettük érdeklődését?

Lépjen velünk kapcsolatba!