„Egy mosoly és ami mögötte van”

DSC_0053

Minőség a fogászatban:
„Egy mosoly és ami mögötte van”

 

Fogtechnikákra nem jellemző kellemes, családias körülmények fogadják azokat, akik a DST fogtechnikai kutató laboratóriumba látogatnak Cegléden és Győrben egyaránt. A cég vezetője Kő Károly fogtechnikus, aki szakmai felkészültségében bízva 2005-ben Győrben, majd 2011-ben Cegléden alapította meg laboratóriumát. Tartva a nagyszámú konkurenciától próbáltak minőségbeli sikereket elérni szemben az anyagiakkal. Szakmai elismerésüket alátámasztják nagyszámú megrendelőik elégedettsége belföldön és külföldön egyaránt.

A fejlődésüknek volt köszönhető, hogy egy újabb fogtechnikai labort nyitottak Cegléden?

Ceglédi születésű vagyok, életem nagy részét itt töltöttem. Rengeteg az ismerősöm, sok fogorvos barátom van, főként az ő kérésükre jöttem haza és nyitottam meg második laboromat 2011-ben. Ezen kívül nagyon szeretem megélni a kihívásokat.

Mennyire fontos Önöknek a minőség?

Minőséget csakis szigorral, szorgalommal és kitartással lehet elérni. Tapasztalataink szerint, ha csúcsminőséget állítunk elő, csak akkor tudunk jó irányba haladni. Magyarországon egyre nagyobb az igény a minőségi termékek iránt. Ennek függvényében alakítottuk ki az Európai Unió által elvárt követelményeknek megfelelő, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező laborunkat, mely a fogászat minden területén korszerű és precíz munkát biztosít.

Mi lehet a sikerük titka?

Megvalósítottunk egy olyan páciens központú rendszert, mely minden elvárásnak megfelel és eleget tesz a legmagasabb technológiai és esztétikai követelményeknek. Több olyan fogorvossal dolgozunk csapatmunkában, akik már elismerték, hogy a fogtechnikusnak is fontos szerepe van a megrendelőkkel való közvetlen kapcsolattartásban. Mióta ebben a tudatban dolgozunk, azóta a munkáink sokkal egyedibb kivitelűek, hiszen találkozunk a páciensekkel és így személyre szabottabb fogpótlások készülhetnek!

Hogyan tudnak lépést tartani a fejlődéssel?

Munkatársaim szakirányú fejlődését számos hazai és külföldi tanfolyamokon való részvétellel biztosítjuk. Fontosnak tartjuk az összehangolt csapatmunkát, közvetlen kapcsolattartást, személyes konzultációt fogorvossal és pácienssel egyaránt. Tanuló képzésünk is ezen alapul, megfelelő utánpótlásról mindég kell gondoskodni. Feléjük az elvárásaink kiemelten magasak, aki ezzel lépést tud tartani abból ígéretes fogtechnikus válhat.

Milyen típusú munkákat készítenek?

Kivehető és rögzített fogpótlásokat egyaránt készítünk, implantátum pótlások, kombinált munkák illetve az esztétikai fogászat keretében teljes kerámia, Cirkónium kerámia és kerámia mikro kompozit munkák is készülnek.

A két laboratórium koordinálása és fenntartása gondolom, nem kevés minőségi munkát igényel. Az élet mely területén ilyen maximalista még?

Igazából bármibe belekezdek azt teljes körültekintéssel és odaadással végzem. Legyen szó családról, munkáról, vagy hobbyról, mindenben próbálok helyt állni a lehető legjobban. Két gyermekem van, sok időt töltök velük. A család mellett rendszeresen sportolok, illetve nagy szenvedélyem a motorozás. Ebben az évben létrehoztunk egy motoros baráti klubbot, ahová kollégák közül is tartoznak néhányan. Ennek is alapja a megbízhatóság, csapatszellem, összetartás éppúgy, mint a szakmánkban.