„Egy mosoly és ami mögötte van”

Munkalehetőség

Munkalehetőség

polimedia No Comments

dst_allashird_keramias

Munkatársat keresünk!

polimedia No Comments

dst_allashird_web

Mi az a héjkerámia?

polimedia No Comments

A héjkerámiás pótlás egy egyre inkább népszerű és hatékony beavatkozás, ami nem is csoda, hiszen csupán kevés fogállomány eltávolításával jár, ugyanakkor ezek a héjak rendkívül szépek és tartósak is egyben.

A kerámiából készült héjjak nemcsak gyönyörű fehérségű fogakat biztosítanak, de számos egyéb problémára is megoldást jelenthetnek, legyen az egy elcsavarodott, megrepedt, letört vagy akár rövidebb fog is. Jelen esetben torlódott front fogak esztétikai helyreállításában nyújtott hathatós segítséget.

A páciens elégedett mosollyal távozott.

Hajagos-Héjak

Arcesztétika helyreállítása teljes kivehető fogpótlással

polimedia No Comments

A fogak, vagy akár az egész fogsor hiánya nem csak a táplálkozásban, valamint a beszédben okoz fennakadásokat, de az arc esztétikáját is erősen befolyásolja. A következő bejegyzésben egy olyan esetet mutatok be, ahol mindhárom tekintetben sikeres volt a beavatkozás.

Panasz: A páciens alsó állkapocscsontjának erős leépülése következtében a korábbi portézis instabillá vált, ebből adódóan pedig nem tudta rendesen ellátni funkcióját semmilyen tekintetben.

A feladat a páciens arc esztétikájának helyreállítása volt teljes kivehető fogpótlásokkal. A protézist Denty implantátumokkal (gömbfejű horgonyrögzítő) stabilizáltuk.

A páciens az első kontroll után örömmel tudatta, hogy táplálkozás tekintetében teljesen helyre állt a rágó apparátus, megszűnt beszédproblémája, és elmúltak az állkapocs ízületi fájdalmai!

Eredmény: egy újabb őszinte mosoly, és ami mögötte van…

fogpótlás

Cirkónium koronák

polimedia No Comments

Fogtechnika4

Cirkónium koronák készültek a páciensnek, a képen látható régi elhasználódott műanyag koronákat cseréltük le HeraCeram Zirkóniummal leplezett, vállas preparációra készült koronákra. Jól kivehető az esztétikai különdbség. A páciens elégedetten távozott.

Subperiostealis implantátum

polimedia No Comments

Fogtechnika1Azoknál a pácienseknél ahol az implantáció a csont hiánya miatt nem lehetséges a csonthártya alá behelyezett Subperiostealis implantációs Titán háló kerül. Erre oldható kötéssel teljes protézist készíthetünk, amivel visszaállíthatjuk a páciens esztétikai megjelenését illetve rágási funkcióját.

Tanuló képzés

polimedia No Comments

women_closeup_lips_sugar_macro_2560x1600_artwallpaperhi.com2015 szeptemberétől csak azok a fogtechnikusok foglalkozhatnak tanuló képzéssel, akik megszerezték a mesteri címet. Laboratóriumunk ennek a képesítésnek is megfelel, ezért szeptembertől újra várjuk a szakma iránt érdeklődőket és tanulni vágyókat!

Különböző stég rendszerek félkész-, kész állapotban

polimedia No Comments

Fogatlan állcsontra készíthető stég rendszerek, részben rögzített, részben kivehető pótlások megoldásaként. Az állcsontokba beültetett implantátumokra felépítményként különböző elhorgonyzású stégeket készítünk, ezek fix rögzítése után kerül a helyére a kivehető protézis. Esztétikailag és funkcionálisan is kitűnően illeszkedik az arc szerkezetéhez.

Kobalt-Króm fémötvözetre égetett kerámia

polimedia No Comments

Fogtechnika2Magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik, természethű megjelenés.

Mintára öntött kapcsos fémlemezek

polimedia No Comments

Fogtechnika3Öntött fémkapcsokkal rögzítve a meglévő, maradó fogazathoz, kerámia, illetve magas kopásállóságú kompozit műfogakkal. Esztétikai tulajdonságát nézve, már egészen kiváló eredményeket lehet elérni.