„Egy mosoly és ami mögötte van”

Inlay, Onlay

Amennyiben a természetes foganyag hiánya oly mértékű, hogy azt töméssel tartósan helyreállítani nem lehet, de nem hiányzik annyi foganyag, hogy korona készítése indokolt lenne, inlayt készítünk. Az inlay tulajdonképpen egy tömés, amelyet a fogtechnikus lenyomat alapján készít.

Anyagát tekintve különböző lehet:

  • Arany Inlay

 Kedvező tulajdonságai: baktérium ölő hatás, kiváló megmunkálhatóság, mely a szélzárás (átmenet az inlay és a fog között) pontos kivitelezésénél elengedhetetlen, a test által leginkább elfogadott anyag, azon kívül ellenáll a legnagyobb rágónyomásnak is, mely elsősorban a hátsó fogakat terheli. Élettartama hosszú, 10-15 évig is viselhető.

  • Kerámia Inlay

Fogtechnikus által prés technikával készített pótlás. Kerámia esetében a rágófelület kialakítása gondos, precíz munkával individuálisan történik, a legoptimálisabb rágófelület kialakítása érdekében. Előnye a magas esztétikai kialakíthatóság, egyéni fogszínnek és a pontos kidolgozási lehetőségnek köszönhetően abszolút láthatatlan a szájban. A kerámia inlay speciális anyaggal kerül rögzítésre, és a legszebb megoldás a fogtömésben.

  • Kerámia Arany Inlay

Az arany és a kerámia ötvözete, az arany inlay-be építve készül kerámiából a leplezés. Alkalmazásával mindig látható marad egy vékony arany szél a kerámia felszín körül, mely esztétikusan hangsúlyozza az arany-kerámia ötvözését.

  • Kerámia mikro kompozit Inlay

Kerámia Inlayhez hasonló tulajdonságokkal van felruházva, de anyagát tekintve annál puhább, kevésbé kopásálló.

 

Felkeltettük érdeklődését?

Lépjen velünk kapcsolatba!